neděle 22. srpna 2010

Dovolená s Eastwickem

Jednoho pěkného potáborového dopoledne sedly do Zeleného ďábla čtyři mladé perspektivní slečny a vyrazily na dovolenou. V Globusu nakoupily spoustu dobrých věcí, které následující tři dny vytrvaly pojídaly a popíjely. A kam dál? Přece na zahradu do Kuniček!
Eastwick v Rájci-Jestřebí
Vyřádily jsme se na blanenském koupališti, užily si mojito party a ugrilovaly si výborné maso. Další den nás čekala návštěva zámku v Rájci-Jestřebí. Většinou mě zajímají spíš hrady než zámky, ale Rájec je výjimka. Zámek je přiměřeně velký a zachovala se spousta krásného interiéru, takže jsme měli možnost nahlédnout do života šlechtického rodu Salmů. Naprosto mě uchvátila jejich ohromná knihovna a vzdělanost těchto šlechticů. Salmové provozovali blanenské železárny a zlepšováky do provozů okoukávali v britských továrnách.
Odpoledne jsme se šly zase koupat, tentokrát na přírodní koupaliště v Újezdě. Večer se nesl v hermelínově-grilovacím duchu s vínem.
Propast Macocha
Čtvrtek stál za to. Moravský kras! Věřili byste, že jsem až do teď neviděla Macochu? Prostě nádhera. A ty lesy a modrá obloha, Moravský kras jsem si úplně zamilovala. Navštívily jsme taky Kateřinské jeskyně a svezly jsme se lanovkou. Nakonec jsme se podívaly i do blanenské nemocnice, konkrétně na pohotovost, aby si Ivuška užila další kalciový trip. Večer v pivním duchu u ohýnku a pak už naposledy spaní ve stanu pro tento týden.

Žádné komentáře: